«Gademat» med Morten 26.juli

I kveld lager vi skikkelig spenstig «gademad» med Morten! 
Det står «soft buns» med chilimajones, scampi, krydret roastbeef, coleslaw og masse annet godt!! 

Oppskriften finner du her: ⬇️

Hvis du ikke vil bruke en evighet på å lage soft buns så kan du kjøpe dem i asiatiske butikker. Kjært barn har mange navn, soft buns kalles også: Bao bao, Qua bao, Steam bun og Smiling bread. Du finner dem i frysedisken, velg naturell og de uten fyll. 

Tin først soft bunsene, de kan så både dampkokes og stekes. Men før du gjør dette så må du lage klart salat og garnityr som du skal bruke som fyll, se lenger ned for mer info. 

Bunsene dampkokes, gjerne i en bambus dampekurv, tre-fire min damping holder. Dette er klassisk tilberedning. 

Vil du steke dem så gjøres det i olje, direkte fra pakken og ett minutt på hver side. La dem så hvile litt. 

Chilimajones er ifølge Morten noe man må ha i softbunsene. 
- Sirachia chili & mayonese – blandes til ønsket styrke 


Fyll: 
Her kan man bruke hva som helst, i sendingen brukte vi klassiske alternativer som svinenakke, pork belly med asiatisk bbq-saus, Kimchi og coleslaw, vi hadde også scampi.

- Spicy roastbeef: Tynne, fine skiver med roastbiff og «hot saus». 

- Bbq scampi og coleslaw: 
Scampi vendes i potetmel, så i vispet egg, deretter i panko (orientalske brødrasp). Stek så i olje tre til fire minutter. 
Vend til slutt scampien Bbq-saus.


Slik lager du Bbq-saus:

- En flaske ketchup
- «Smoke liquid» (finnes i små flasker på Helgø) 
- 2ss most hvitløk 
- 1 pakke usaltet smør, smeltet spisskummien
- Røkt paprika pulver 
- «Hot saus» 
- En skvett fløte
- 2 stk lime squist 
- ½ persilledusk finhakket 

La det hele koke sakte opp. Godt på burgere, spareribs og grillet laks 


Litt krydder til slutt: 
Røkt paprika pulver , knust wasabi erter , eller knust ostepop (kjøres i mixeren)

Dato
26. juli 2018
Lengde
25:31