Slik lager du bagels til en buddy

Eller hålete rundstykker. Uansett får du framgangsmåte og oppskrift her!

New York Bagels
 

2 pakker tørrgjør

2 kg hvetemel

2 ss salt

4 ss sukker

1 dl olje

1 liter varmt vann

 

Bland alt det tørr, ha i olje , ha i varmt vann, deigen eltes i maskin eller for hånd til den er jevn og myk , ha i litt mer vann om den kjennes litt tørr l

 

Heves til dobbel størrelse

 

Lag boller som visst på tv , dette er et triks for at gluten ekspanderes veldig godt.

 

Ta plastfolie over bollene og Hev 15 min til.

Lag så ringer som visst på tv , hullet kan godt være litt stort , det vil bli mindre med siste heving.

 

Så hev 10 minutter  under plastfolie .

 

Kokes ( ikke fosskoke) så i vann, 2 min på hver side , snu dem og tas opp med hullsleiv, legges på bakepapir på brett. 

 

Visp sammen noen egg og pensle over .

Du kan enten strø topping over eller dyppe dem i topping

Mortens favoritt-dypping !

 

Topping-tips

-havsalt / kosher salt

-organo/ mix urter

-sesam frø

-linfrø

-solsikkefrø

Eller som morten Zink mix –

Bland Alle sammen og dypp bagel i denne mixen .

 

 

Stekes i 15 min. på 180 grader i varmluft, til de er jevt stekte og har fått en sprø overflate.

 

Fyll:

Philadelphia naturell , gjerne light kremosten

Smør godt med kremost på

 

2 klassikere :

Røkelaks & rødløk 

BLT- Bacon , tomat og salat

 

Eller som Bagel Buddys favoritt :

Tandoori chicken:

 

Tandoori Marinade oaste .

Merke Pataks 

Kan kjøpes på Helgø, eller på utenlandsforetninger som IMS.

 

1 dl tandoori marinade

3 ss most hvitløk-moses i foodprossesor og olje

2 stk squist limejuice

4 dl crem fraiche 

rød matfarge for det visuelle

( denne mixen kan fryses )

Varmes raskt opp i en panne  

 

Grill og stekt kylling bryst i skiver, kokes lett i sausen

Vipps ferdig ! 

Dato
23. oktober 2018
Lengde
15:16