Inge Anda sin breiflabb i parmaskinke

Ingen lager breiflabb like bra som Inge Anda! Denne fisken blir servert med en smakfull smørsaus. Prøv den i sommer! Her er oppskrift:

120 gr fisk pr pers
1 skive skinke.

Kokte poteter
Grønn asparges
Nykål

Saus:
1 stk sjalottløk i små terninger
2 ss olje
1 dl eddik, helst eplecider (men de fleste går som ikke er røde)
Liten skvett hvitvin (kan sløyfes)
Ca 1,5 dl fløte
150 gr usalta smør
Salt og pepper
Masse hakket gressløk
Ørretrogn

Fremgangsmåte:
Pakk fisken inn i skinke. Bakes i ovn ca 12-15 min. Er du i tvil, del i to og sjekk om den er ferdig.

Saus:
Surr løk i olje uten at det tar farge. Ha på eddik og vin og reduser til halvparten. Ha i fløte og kok til det tykner litt. Pisk inn mykt smør. Bør ikke koke. Ha i hakka urter og eventuelt rogn.

Dato
4. juli 2019
Lengde
13:02